Hallo, 

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de mens achter Vive la Bieb! 

Ik ben Bilitis, eigenaar van Bieb-a-Boo en sinds mei 2018 ook van Vive la Bieb.. Dat blijf ik nog wel raar vinden om te zeggen dat ik een bedrijf heb en dus eigenaar ben. Vive la Bieb doe ik naast al mijn andere werkzaamheden. 

Op de eerste plaats ben ik moeder van 3 bijzondere kinderen, een dochter (10) en twee zoons (9 en 5 jaar) Dit vergt best veel van mij en mijn man. Maar ze zijn wel de beste creaties die ik ooit gemaakt heb. 
Na de Havo ben ik de Pabo gaan doen, en vanaf mijn 20e sta ik voor de klas. Na een paar jaar regulier onderwijs ben ik remedial teacher geworden. Inmiddels sta ik al dik 13 jaar in het speciaal onderwijs (cluster 2). Dit doe ik parttime, 2 dagen per week, met veel plezier. En sinds 4 jaar geef ik daar ook in de bovenbouw handvaardigheid. Wat gaaf om zelfs de stoerste jongen te zien naaien. 

Toen mijn oudste zoon nog een klein hummeltje was, ben ik begonnen met het maken van knuffels en is Bieb-a-Boo geboren, een vrolijke webshop. Het duurde zeker tot de zomer van 2016 dat de webshop zijn huidige vorm had. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Maar bij mij gaat het nou eenmaal regelmatig kriebelen. Dan wil ik meer, anders of beter. Ik wilde graag workshops en kinderfeestjes gaan geven. Dat deed ik onder de naam Bieb-a-Boo.. Alles van Bieb-a-Boo vond plaats aan de eettafel in ons kleine huisje. Overal stonden spullen. Ik kon mijn plannen geen vorm geven, zeker niet toen we een heel lang verhuisproces hadden. Heel lang... 

In het voorjaar van 2018 zijn we verhuisd naar een groter huis, waar ik eindelijk (!!) mijn eigen werkkamer kreeg, Hoe blij was ik daarmee.. Tegelijkertijd kreeg ik ook weer ruimte om na te gaan denken over Bieb-a-Boo. Wilde ik een webshop of de kant op van de workshops? Een ding was duidelijk, onder dezelfde naam voelde dat niet meer goed.  En toen was daar Viva la Bieb, afgeleid van Vive la Vie, vier het leven! Want het leven is een feestje en daar kun je maar beter van genieten en leuke dingen doen. Een website waar ik creatieve (en natuurlijk) vrolijke workshops aanbied. Daarnaast komen er lessuggesties voor leerkrachten op de site te staan en ben ik te huur als creatieve juf. Zo komt alles samen wat ik leuk vind. 

Dus nu ben ik eigenaar van een supervrolijke webshop Bieb-a-Boo en van deze even vrolijke site Vive la Bieb met creatieve workshops, feestjes en lessen.

Soms is het best lastig om de tijd goed te verdelen tussen mijn kinderen en man,  mijn werk als leerkracht, Bieb-a-Boo. en Vive la Bieb.. Ik leer, stel bij, verander en ga ervoor. Zeker nu alledrie de kinderen op school zitten, wil ik gaan knallen! Want ooit, als ik groot ben, is Vive la Bieb een echt  en serieus bedrijf. 

 

Liefs Bieb ❤